DSOV verlaat met opgeheven hoofd het bekertoernooi

Datum

25 oktober 2017 20:00

Accommodatie

Onbekend

Het was al vroeg onrustig op het DSOV complex waar in de middag zo'n 30 kinderen kennis konden maken met het voetbal. Intussen druppelden tegen half zeven de eerste DSOV suporters, jong en oud, binnen die zich hadden aangemeld voor de bus om daarmee af te reizen naar de wedstrijd Ajax (Zat) - DSOV.
Daarvoor waren de spelers en staf al afgereisd na een hapje eten bij sponsor De Koperen Hemel.
Om kwart voor zeven was het inmiddels een drukte van belang en werd reikhalzend uitgekeken naar de beloofd bussen. Die kwamen mooi op tijd en met wat passen en meten kon iedereen ingescheept worden.

Aangekomen op De Toekomst mixten de busgangers zich met de vele DSOV supporters die met eigen of openbaar vervoer waren gekomen. Het complex werd daarmee overspoeld met DSOV supporters. De Ajax mensen keken hun ogen uit. Het leek wel of heel Vijfhuizen en omgeving was leeggelopen en nu op de De Toekomst aanwezig was.

Natuurlijk ging de belangstelling uit naar onze helden maar ook naar oud DSOV keeper Jan Ziere die dit maal het Ajax doel moest verdedigen. Zijn zoon bleek tot zijn verassing Pupil van de Avond te zijn dus die ging proberen vanaf de aftrap zijn vader te verschalken. Die vader had natuurlijk geen schijn van kans.

Al met al, in een prachtige ambiance en met ontstoken fakkellichten ging het duel van start. Snel was te zien dat Ajax niet voor de poes was en een hoog tempo hanteerde. Maar onze mannen leken niet echt onder de indruk. Met een soeverijne laatste man Sander Claasen, dwingende Jean Pierre Kerkeboom en handige Maarten van Rijckevorsel werd Ajax met regelmaat door onze helden beproefd. En, waar Ajax niet echt gevaarlijk kon worden kon DSOV dat wel. In de 23ste minuut een grote kans voor het Ajax doel maar de bal ging er net niet in. Toch was het Ajax dat in de 29ste minuut aan de leiding kwam na een mooie aanval die ingeleid werd door een hele sterke nummer 10 en aanvoerder van Ajax (1-0).

DSOV bleef goed partij geven in een wedstrijd die onder luide aanmoedigingen van het DSOV legioen in een moordend tempo heen en weer ging. Een overtreding van een Ajax verdediger in het strafschopgebied werd helaas niet met een penalty bestraft. Richting rust leek de vermoeidheid toe te slaan bij onze mannen maar in de laatste minuut, toch weer een hele grote kans voor DSOV. Helaas, ook nu weer net geen doelpunt.

Na rust was het door en heel vroeg Ajax doelpunt uit een bekeken vrije schop van Ajax gauw gedaan met de wedstrijd (2-0). DSOV bleef strijden maar Ajax bleef heer en meester. Veel kansen konden onze helden niet meer creeren terwijl aan de andere kant Ajax nog een keer kon scoren (3-0). Het spel was gespeeld en het legioen moest zich daarin berusten.

Maar niemand keek treurig, het was een mooie belevenis en de nederlaag kwam niet geheel onverwacht. Nog even een drankje in het clubgebouw van De Toekomst en een blik op alle bekers en mooie oude teamfoto's aan de muur en weer heerlijk luxe terug met de bus. Het was een mooie avond.