Facebook Toestaan Niet toestaan

Voetbal: DSOV 1 speelt teleurstellend gelijk tegen Quick 1890 in het verre Amersfoort (0-0)

4 december 2016 21:00

Een teleurstellende middag in een koud Amersfoort, waarin “de bus”een belangrijke rol zou spelen.

Liep de vorige verre uitwedstrijd die per bus werd aangedaan uit op een zeer teleurstellende, niet meer te memoreren, grote nederlaag, deze zondag werd aan de uitwedstrijd tegen AFC Quick 1890 in Amersfoort (bus wederom gesponsord door “De Vrienden”) tenminste nog een puntje over gehouden.

De wedstrijd werd voorafgegaan door een minuut stilte i.v.m. de vliegtuigcrash in Colombia.

Daarna werd een krachtig aanvallend DSOV verwacht, maar dat viel nogal tegen. Quick volstond weliswaar met lange ballen en soms vuurpijlen naar voren, maar DSOV stelde daar niet al teveel tegenover. Soms een enkele leuk doorgevoerde combinatie, maar bijna altijd strandde deze in “de bus”die Quick had opgesteld.

Wel pakte DSOV na een paar minuten het initiatief en na vijf minuten dacht de aanhang al een voorsprong van 1-0 te mogen vieren maar de goal van Ruben Karelse werd afgekeurd wegens buitenspel. Na krap een kwartier kwam er uit een corner van Quick een gevaarlijke kluts waaruit Quick bijna scoorde, maar dat was dan ook de enige gevaarlijke situatie in de eerste helft voor de goal van DSOV.

Daar stonden een gevaarlijk schot voorlangs van Martijn Goedknecht, een mooie lange pass van Bianco Carolina op Ruben, die de bal fraai op de borst meenam, maar niet tot scoren kwam, en een mooi schot net langs de verre paal van Justin Loosekoot tegenover.

Conclusie was dat DSOV de sterkere ploeg was en het de tweede helft zou moeten kunnen afmaken.

Na de (korte) pauze volgde al snel een gevaarlijke corner van DSOV waaruit Justin de lat raakte. Even later was het Joey die eindelijk op zijn bekende manier langs zijn lastige bewaker wist te glippen, maar juist toen hij er langs was schoot het in de hamstring, een hele vervelende tegenvaller! In de 65e minuut belandde een schot van Quick tegen de lat en de terugspringende bal werd gelukkig door overenthousiasme over gekopt. DSOV kwam daar goed weg!

Even later wist de keeper van Quick een hard schot van Ruben in de korte rechter hoek te stoppen, waarna DSOV het overwicht in het laatste deel van de wedstrijd nog wel wist te handhaven, maar een overwinning er helaas niet meer in zat, terwijl het die, zij het nipt, toch wel verdiend had.

Na afloop mocht uw verslaggever samen met Victor B. in de heerlijk warme bestuurskamer aan het bier met bitterballen, alsof het een coupe van het bestuur betrof, maar niets was minder waar.